Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Hur fungerar kristaller?

Så funkar kristaller

Människan har använt sig av kristaller i alla tider, både som smycken och för sina läkande egenskaper. Men hur fungerar egentligne kristaller? 

Kristaller är en del av jorden, och uppstod i samband med att planeten skapades. Kristaller är energier som innehåller vibrationer, precis som allt annat på denna jord. Allt vibrerar på olika frekvenser, dvs en del saker vibrerar på väldigt låg frekvens och andra saker vibrerar på en väldigt hög frekvens. Du kan jämföra det med dina tankar. När du tänker positivt och mår bra så vibrerar du på en hög frekvens, och när du tänker negativt och mår dåligt så vibrerar du på en låg frekvens. Kristaller har en hög vibration. En del kristaller vibrerar till och med så pass högt att de kan öppna upp chakran som kommunicerar med andra dimensioner. 

När du omger dig av sådant som har en hög vibration, hjälper det dig att själv hamna på samma frekvens. Man kan säga att kristallen “smittar av sig” på dig med sina höga vibrationer. När du själv befinner dig på en hög vibration får du ett bättre välmående, och du får mycket bättre förutsättningar att hamna i linje med din högsta väg. Kristallerna har sina individuella egenskaper och kan hjälpa oss med vad vi än behöver i livet. Det finns kristaller som ger energi, lindrar migrän, boostar oss i karriären, grundar oss, stärker vår spiritualitet, skapar balans mellan vår feminina och maskulina energi och så vidare. Listan kan göras lång. Det som är viktigt att tänka på är att behandla kristallerna på rätt sätt för att den ska kunna stötta dig med sina egenskaper fullt ut.


Hur tar jag hand om mina kristaller?

Kristaller behöver renas med jämna mellanrum. Rena alltid din kristall när du nyss köpt/fått den, när den burits av någon annan och efter du utfört healing med kristallen. Detta eftersom kristaller har en förmåga att dra till dig överflödiga och negativa energier (för att skydda dig från dem). Det är även en god idé att skydda kristallerna när du inte använder dem, exempelvis genom att lägga dem i en tygpåse eller vira in dem i sidentyg. Tänk dock på att kristaller som sitter i kluster bör förvaras separat, eftersom de lätt kan gå sönder om de slås mot andra kristaller. Tumlade stenar kan du förvara tillsammans. 


Hur renar jag mina kristaller?

De flesta tumlade kristaller kan hållas under rinnande vatten eller läggas i saltvatten. Rikta ditt fokus mot kristallen och tänk att all negativitet sköljs bort tillsammans med vattnet. Du kan även rena kristallen med salvia eller rökelse. Lägg dina kristaller på fönsterbrädan eller utomhus över natten för att ladda dem under månens sken. Du kan även lägga dem i solen, men då under uppsikt så de inte bleks. 


Vissa kristaller renar sig själva, och då behöver du inte tänka på reningen. Exempel på dessa är citrin, kyanit och azeztulit. Det finns även kristaller som renar andra kristaller, som karneol och genomskinlig kvarts. Om du lägger en av dessa kristaller tillsammans med dina övriga kristaller kommer den alltså rena kristallerna som gör den sällskap. Efter du renat kristallen rekommenderar vi att du mediterar med den, så du verkligen hamnar i samklang med kristallens vibration. 


Hur väljer jag rätt kristall?

Hur du väljer ut din kristall är helt upp till dig och vad som känns bra. Men det finns två sätt som vi tycker om som vi tipsar om här.


Välj kristall utifrån vad du behöver

Känn in vilka områden i ditt liv du behöver stöttning med. Lider du av mycket ångest? Depression? Eller har du kanske mer fysiska besvär som migrän eller magbesvär? Du kanske vill manifestera in ditt drömjobb och vill ha en kristall som hjälper dig med det. Eller så behöver du boosta din kreativitet. Det finns kristaller som stöttar det mesta, så känn in vad du behöver och välj kristall utefter det. I de flesta kristallbutiker kan du få hjälp av personalen att hitta en kristall med de egenskaper du söker. Det finns även böcker som går in djupare på olika kristaller och dess egenskaper som kan vara bra stöttning när du letar efter rätt kristall.

Välj kristall efter intuition

Din intuition är ditt mest kraftfulla verktyg. Kolla runt i en butik och välj den kristall du dras till. Är du i en fysisk butik kan du gå runt och känna på kristallerna. Lägg en kristall du dras till i handen och känn. Är det rätt kristall kan det nästan kännas som att det blir varmt i handen eller till och med vibrerar. Det kan vara ganska roligt att gå runt och känna på olika kristaller - oftast inser du att den kristall du dras till faktiskt besitter egenskaper du behöver. 

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras